vorige | index | volgende

LET OP! U bent op de oude TVEllef site. Ga naar www.tvellef.nl voor de actuele website.
NIEUWE LOKALE OMROEP IN BEESEL

BEESEL - Omroep Vox is haar zendmachtiging in de gemeente Beesel kwijtgeraakt. RTV Beesel/YouSeeRadio wordt de nieuwe lokale omroep van Beesel en Reuver. Vox blijft wel nog de lokale omroep van Roermond. Vox wilde graag de zendmachtiging behouden, maar had geen draagvlak meer in de gemeente Beesel.

Elke gemeente mag maar één publieke lokale omroep hebben. Vox was zowel de lokale omroep voor Beesel als Roermond. Omroep Vox is ooit voortgekomen uit Maas & Grens, dat al in 1988 de zendmachtiging kreeg in Beesel, en later ook in Belfeld, Swalmen en Roermond. Belfeld en Swalmen werden bij Venlo en Roermond gevoegd, maar Beesel bleef zelfstandige gemeente. Nadat de gemeenteraad van Beesel dit jaar unaniem YouSeeRadio de voorkeur gaf en het commissariaat op de hoorzitting niet overtuigd werd door het verweer van Vox, is nu bekend geworden dat Vox de zendmachtiging in Beesel definitief kwijtraakt.

Het besluit van het Commissariaat voor de Media is opmerkelijk. Voorzitter Frölich van Vox zei in Dagblad de Limburger onlangs nog dat een lokale omroep het wel heel bont moet maken om de zendmachtiging kwijt te raken. Dat is nu dus toch gebeurd.

Opmerkelijk is dat YouSeeRadio al bijna 2 jaar lang min of meer als lokale omroep functioneert. Het internet radiostation verzorgt dagelijks uitzendingen. Gemeenteraadsvergaderingen, kerkdiensten en evenementen werden al door YouSee Radio op internet uitgezonden. Ook aan alle voorwaarden voor lokale omroep werd voldaan, waardoor in 2010 zowel Vox als YouSee een gooi deden naar de zendmachtiging.

Volgens Audi Breur van YouSee wil de nieuwe omroep zo snel mogelijk de huidige radioprogramma's gaan uitzenden via de ether en middels een kabelkrant op TV. De systemen hiervoor zijn al ingericht: "We hebben meteen contact gezocht met Ziggo. Vox eraf, wij erop! Ook hebben we een etherfrequentie aangevraagd". Wanneer het signaal van YouSee daadwerkelijk te ontvangen is in Beesel is nog niet bekend.
(geplaatst op: 30/03/10 - 20:42 )


Reacties ( drie reacties )

Ik ben bepaald geen vox-fan (geef mij sky-radio maar) maar dat vox/roermond en beesel geen vrienden zijn is geen geheim. Hoe kan je dan draagvlak krijgen in zo’n gemeente als beesel? Dit ruikt mij te zeer naar partijdigheid…
John (Email) - 31/03/10 - 17:54

Die gasten hebben nog niet eens genoeg geld om promotie te maken voor hun ‘ omroep ‘. Laat staan om apparatuur aan te schaffen om over de kabel uit te mogen zenden. Heerlijk dat ik digitenne heb.
Gijs - 01/04/10 - 19:52

Toevallig ben ik bij die gasten geweest maar alles wat nodig is voor radio/tv en ook om in de pluggen voor de kabel is voorhanden. Dit blijkt ook wel want ze verzorgen al geruime tijd radio en ook tv voor Bosdael TV. Maak je dus maar geen zorgen dat komt wel goed met die gasten
pluk - 01/04/10 - 22:40


  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Tik de meest beroemde cijfers in, zodat we automatische reacties kunnen voorkomen.
 

 

Kattebel:
Verberg email:

TV Ellef - Vastelaovend video's
BMW verwoest door brand

Klik om af te spelen...

SINT ODILIENBERG - 02-12-15


Terreurdreiging langs A2

Klik om af te spelen...

BAAKHOVEN - 02-12-15Limburg Download

Download Limburgse Hits