• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Bijzondere animatie clip van popgroep SPAAN

Bijzondere animatie clip van popgroep SPAAN

TVEllef Redactie 17-11-2022

Het is inmiddels al meer dan 40 jaar geleden dat in de Telstar studio's in Weert de Nederpop werd uitgevonden. Nu, in 2022 is die Nederpop nog altijd springlevend. Dat bewijst een gloednieuwe groep die deze week door Telstar gelanceerd wordt: SPAAN is de naam van een opvallend duo, dat de liefhebbers van de Nederpopmuziek uit de jaren 80 weer iets nieuws wil bieden. 

Om dat voor elkaar te krijgen is gekozen voor een sound die meteen herkenbaar klinkt. De ervaren zanger van de groep is Erwin Klee, die al een aantal singles als solo-artiest uitbracht, en nu samen met zijn levenspartner Karla op de buhne staat als de nieuwe formatie SPAAN. Ze maken nieuwe muziek, met een hele duidelijke knipoog naar de jaren 80, zonder dat het persiflage wordt. Het is een verademing om eens een plaat te horen die echt anders klinkt dan het meeste dat er vandaag de dag uitkomt. 

Telstar Music Weert, de platenmaatschappij die grote successen boekte onder leiding van de in 2011 overleden JOHHNY HOES, werkte voor dit project samen met het team van Studio Ellef uit Linne (NL). De creatieve producers OLAF SIMONS en TON BALENDONCK verzorgden de complete productie, ze schreven zowel de muziek en maakten de bijbehorende animatie/videoclip. MC Klee (Erwin) en DJ Karla brengen de muziek vervolgens op de b├╝hne tot leven.

De videoclip is een animatiefilm, die een enorm leuke toevoeging biedt aan het nieuwe liedje. Het lijkt erop dat het SPAAN project gaat over de muziek, en niet zozeer om de poppetjes. Zanger Erwin is het daar mee eens: "Ik ben een groot bewonderaar van Telstar en met name ook bands als Doe Maar een Toontje Lager. In mijn allereerste bandje speelde ik zelfs vooral Doe Maar covers. In de jaren 80 werd er echt nieuwe muziek gemaakt en draaide het ook vooral om de liedjes, niet zozeer om de mensen die de muziek maakte. Daar wil ik graag aan meewerken, want het gaat immers om de muziek."

Het nummer 'En Toch Blijf Je Bij Me' gaat over een persoon die eigenlijk altijd pech heeft, maar blijkbaar wel gelukkig is in de liefde. Alles gaat mis, maar er is toch iemand die bij hem blijft. 'Ze moeten altijd mij hebben, maar ik ben alleen van jou'. Een droomdebuut voor Spaan, een nieuwe Nederpop sensatie is geboren. 


Ook interessant

Laatste Videos