• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Brand bij oud-ijzer depot in Swalmen

Brand bij oud-ijzer depot in Swalmen

TVEllef Redactie 18-03-2024

SWALMEN - De brandweer schaalde maandag groot op nadat er brand was ontstaan bij een metaalrecyclingbedrijf in Swalmen. Een was een vlammenzee ontstaan in een berg oud ijzer, de brandweer moest opschalen om te voorkomen dat het vuur zou overslaan na een nabijgelegen loods. 

De brand brak rond half 6 uit op het bedrijventerrein aan de Witte Koeweg in Swalmen. Meerdere bluswagens waren ter plaatse om de brand te bestrijden, op de nabijgelegen Peelveldlaan stonden nog een groot aantal bluswagens klaar om ingezet te worden. De brandweer was vooral bezorgd over de waterwinning, men wilde voorkomen dat men zonder bluswater kwam te zitten. Vanuit de hele regio werden bluswagens naar Swalmen gestuurd. Bij de brand kwam veel rook vrij, de brandweer waarschuwde om uit de rook te blijven.

Het hele industriegebied Reubenberg in Swalmen werd uit voorzorg afgezet door de politie. Voor veel bedrijven betekende dat op deze maandagochtend dat ze niet konden opstarten. 

Met een kraan werd geprobeerd om de afvalberg uit elkaar te trekken. Rond 10.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen heeft daarna nog even geduurd.

De oorzaak van de brand is niet bekend. 

Ook interessant

Laatste Videos