• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Daders vluchten na plofkraak in Karken (D) bij Posterholt

Daders vluchten na plofkraak in Karken (D) bij Posterholt

TVEllef Redactie 26-09-2023

Karken (D) - In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een plofkraak plaatsgevonden bij een bankfiliaal in het Duitse Karken, vlak over de grens bij Posterholt.

Om 4.20 uur kreeg de Duitse politie meerdere meldingen van een explosie bij een vestiging van Sparkasse op de Roermonder Strasse. De Duitse politie ontdekte de ravage bij het bankgebouw en ook de brandweer werd ingeschakeld.

Omwonenden werden uit voorzorg uit huis gehaald, omdat er nog niet onplofte springstof werd gevonden. Pas in de loop van de ochtend konden ze weer terug naar huis. Zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Onmiddellijk na de explosie heeft de Duitse politie een klopjacht ingezet, waarbij ook een politiehelikopter is ingezet, maar tot op heden ontbreekt elk spoor van de daders. Of de daders erin geslaagd zijn geld buit te maken is niet bekend. 

Mogelijkheid dat de daders de Nederlandse grens zijn overgestoken, aangezien het bankfiliaal slechts 2 kilometer van de Nederlandse grens is gelegen. Volgens de Duitse politie gingen de daders er vandoor in een donkere Audi Kombi in de richting van Nederland.

(Foto: Westreporter)

Ook interessant

Laatste Videos