• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Drukke Vastelaovend in Remunj

Drukke Vastelaovend in Remunj

TVEllef Redactie 21-02-2023

Roermond - Na 2 jaar corona was men, net zoals op zoveel plaatsen, ook in Roermond weer toe aan een ouderwetse Vastelaovend. Dat was goed te merken in de binnenstad, waar het dagenlang druk en gezellig was. Op enkele vervelende incidenten na verliep het carnavalsweekend als vanouds. 

Een gekleurde menigte op de Roerkade viert de laatste dag als vanouds bij het Bacchusdrieve. 

Peter Brouwers van De Pauw is in zijn nopjes: "Ik ben blij met onze nieuwe burgemeester die al vroeg dit weekend de Roerkade liet afsluiten voor verkeer. Toen het erg druk werd op het Stationsplein kwam het volk deze kant op. We moesten de laatste gasten diep in de nacht verzoeken om te vertrekken, niemand wilde naar huis."

De optocht op maandag en het verzuipen van Bacchus op dinsdag zijn opnieuw drukke dagen aan de Roerkade, dat steeds meer in trek is bij het vastelaovend vierend publiek. 

Toch liep niet overal alles op rolletjes in de binnenstad. Zo was er de vuurwerk aanslag bij een grieks restaurant, en hield een andere Griek op dinsdag de deuren gesloten nadat er allerlei vernielingen waren aangericht door carnavalisten. 

Het zijn kleine smetjes op een volksfeest wat, zo blijkt maar weer, nog altijd in een enorme behoefte voorziet.

(foto: Bacchusdrieve - Marcel Haenen)


Ook interessant

Laatste Videos