• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
JimmyKe en Bianca brengen nummer uit bij Telstar

JimmyKe en Bianca brengen nummer uit bij Telstar

TVEllef Redactie 15-08-2023

WEERT - Bij het horen van de legendarische platenmaatschappij Telstar, komen direct namen als de Zangeres Zonder Naam, Doe Maar en Henk Wijngaard naar voren. Maar in de beginjaren van het label, opgericht door wijlen Johnny Hoes, was er veel aandacht voor het Limburgs dialect. In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw gaf Telstar veel Limburgstalige muziek uit. Bekende artiesten zoals Frits Rademacher, Carboon, Sjef Diederen en anderen maakten liedjes die in heel het land populair werden en zo lieten ze de muziek van Limburg horen. Sjef Diederen had zelfs de primeur om als eerste op het Telstar label te verschijnen, nadat Johnny Hoes was vertrokken bij Philips. 

Anno 2023 wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven, nu de Limburgstalige muziek weer onder de Telstar vlag opbloeit. Platenbaas Adri-Jan Hoes werd gegrepen door een duet van JimmyKe en Bianca (Balendonck), dat op TV Ellef te zien was. Hun lied 'Eine mot dao zeen' is een moderne herinterpretatie van een oude Duitse hit, speciaal voor Telstar vernieuwd. Dit nummer debuteerde op Moederdag tijdens een kijkersreis van TV Ellef in Spanje, waarbij de bijbehorende videoclip een eerbetoon is aan alle moeders die deelnamen aan deze reis.

Hoewel het liedje daardoor misschien een ode aan moeders lijkt, reikt de betekenis verder. Het vertelt over de universele behoefte aan connectie in ons leven, en deze boodschap past naadloos in de traditie van Telstar's liedjes, die altijd een kernachtige levensles in zich dragen.

Met het sprankelende duet 'Eine mot dao zeen' voegen JimmyKe en Bianca een nieuwe melodie toe aan het rijke muzikale verhaal van Telstar, dat door de tijd heen blijft klinken.

Ook interessant

Laatste Videos