• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Onderzoek Roermond City Swim afgerond

Onderzoek Roermond City Swim afgerond

TVEllef Redactie 29-11-2023

Roermond - Een groot aantal zwemmers die meededen met de City Swim in 2023 hebben tijdens het evenement het Noro virus opgelopen. In totaal 123 zwemmers gaven aan dat ze klachten hadden na afloop van het zwem evenement.

Er waren 278 mensen die reageerden, waarvan er dus 123 klachten hadden.

Zeven van de negen samples van zieke zwemmers bleken positief te testen op dit virus.

Mogelijk dat de flinke regenval voorafgaand aan de City Swim daar invloed op heeft gehad: er is mogelijk rioolwater in de Roer terecht gekomen. Ook uit watermonsters bleek dat er in het zwemwater het Norovirus aanwezig was. In de dagen voorafgaand aan het evenement waren de monsters nog goed.

Zwemmers die meededen in Effeld hadden geen klachten.

RIVM

Na de laatste editie van de Roermond City Swim waren er een aantal zwemmers die zich met ziekte klachten hadden gemeld bij de organisatie. Er werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van die klachten. Daarbij was ook het RIVM betrokken.

De organisatie presenteerde de bevindingen van dat onderzoek woensdagavond in de ECI. 

Goede doelen

De City Swim in Roermond is een evenement waarbij de zwemmers geld ophalen voor goede doelen. Er werd de afgelopen jaren al zo'n 300.000 euro opgehaald. 

Sinds de laatste editie is er een nieuw doel gekozen, met de oprichting van een speciale stichting 'Samen bewegen met dementie'.

Aanpassing

Om klachten in de toekomst te voorkomen wil de organisatie het parcours aanpassen als er flinke regenval is geweest. De Roer wordt dan niet meer gebruikt en het evenement wordt dan naar de Maas verplaatst.

Ook interessant

Laatste Videos