• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
SHH Herten promoveert, Veritas en EVV voorkomen degradatie

SHH Herten promoveert, Veritas en EVV voorkomen degradatie

TVEllef Redactie 19-06-2023

HERTEN - Het feest was groot bij de uit Herten meegereisde fans zondagmiddag: SHH schreef clubgeschiedenis door te promoveren naar de eerste klasse. De finale van de nacompetitie werd met 5-3 gewonnen na een bizarre wedstrijd. Bij rust stond Bekkerveld met 0-2 voor, vlak voor tijd leek Herten er met de winst vandoor de te gaan, maar door een penalty in de 110e minuut (!) kwam Bekkersveld alsnog langszij. 

In de verlening stond Bekkerveld door een rode kaart nog maar met 10 man en scoorde Herten alsnog twee keer, waardoor de promotie voor SHH een feit was. 

SHH kwam nog nooit uit in de eerste klasse. De ploeg heeft jarenlang in de vijfde, en later vierde klasse gebivakkeerd. De laatste jaren groeide de club door een grote aanwas uit de eigen jeugd. Dat werpt nu de vruchten af: een talentvolle selectie tilt SHH naar het hoogste niveau sinds de oprichting. 

Voor Bekkerveld was het een dramatische middag. Een 0-2 voorsprong bij rust werd uit handen gegeven en de ploeg stond bij het laatste fluitsignaal even na 18.00 uur met lege handen. De ploeg van trainer Dick "Coocky" Voorn wilde graag terug naar de Eerste Klasse waar de ploeg al vele jaren in uitkwam. Eerder deze eeuw werd zelfs de hoofdklasse bereikt, maar dat avontuur duurde slechts één seizoen. Voor de ploeg zit er niets anders op dan het volgend jaar opnieuw te proberen. 

Een uitgebreide samenvatting van deze wedstrijd is maandagavond te zien op TVEllef.

Handhaving

Twee andere ploegen uit Midden-Limburg moesten de nacompetitie winnen niet om te promoveren, maar om handhaving te realiseren. Zowel tweede klasser Veritas als Vierde divisionist EVV eindigden onder de streep en moesten de lange nacompetie zonder nederlaag afsluiten om niet te degraderen. Dat lukte beide ploegen. In de finales die beiden op neutraal terrein in Brabant werden gespeeld lukte het zowel Veritas als EVV om te nacompetitie winnen, om zo degradatie te voorkomen. 

Ook interessant

Laatste Videos