• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
TVEllef nu in heel Limburg op Ziggo 48

TVEllef nu in heel Limburg op Ziggo 48

TVEllef Redactie 11-01-2024

Linne - De regionale tv-zender TV Ellef is vanaf deze week in heel Limburg te zien via Ziggo kanaal 48. Voor het eerst sinds het verdwijnen van TV Limburg in 2016 heeft Limburg weer een provinciale commerciƫle tv-zender.

Voorheen was TVEllef alleen te ontvangen in Midden- en Zuid-Limburg. Vanaf de lijn Tegelen - Peel & Maas naar boven was TVEllef nog niet beschikbaar. Dat verandert nu op verzoek van de zender zelf.

TVEllef eigenaar Olaf Simons: "We kregen regelmatig telefoontjes van mensen uit Noord-Limburg die zich afvroegen waarom ze onze zender niet konden ontvangen. Onlangs verhuisde een kijker van Belfeld naar Tegelen en kon opeens geen TVEllef meer ontvangen. We hebben Ziggo gevraagd of het mogelijk was om TVEllef in heel Limburg door te geven, omdat we allang geen lokale tv-zender meer zijn."

De uitzendingen vinden plaats vanuit de studio in Linne, maar de zender heeft een samenwerking met verschillende andere mediaprofessionals. Het team van 'Wat is loos in Mestreech' heeft bijvoorbeeld een eigen programma op dinsdagavond. Voor Limburgs nieuws wordt samengewerkt met verschillende freelancers die beelden verzamelen in de hele provincie.

Met de uitbreiding naar Noord-Limburg gaat TVEllef een samenwerking aan met de mensen die daar actief zijn. Zo wil TVEllef een zender zijn die interessant is voor kijkers in de hele provincie.

Op dit moment is TVEllef alleen beschikbaar voor Ziggo-abonnees. Hoewel Ziggo nu een kleiner marktaandeel heeft dan bij de lancering van TVEllef in 2012, is het ook mogelijk om te kijken zonder Ziggo-aansluiting. Dat kan met een Android box of TV app.

Simons voegt toe: "Je kunt TVEllef ook bekijken met elke Samsung-televisie door de app te installeren op je Samsung Smart TV. We hebben diverse apps ontwikkeld, maar tv kijken doe je toch het liefst op het grote scherm. Op je telefoon of tablet kijken is toch niet hetzelfde. We blijven natuurlijk in eerste instantie een tv-zender. We zijn dan ook verheugd dat nu ook met Ziggo in Noord-Limburg gekeken kan worden, op de eenvoudigste manier, namelijk door naar kanaal 48 te zappen."

Ook interessant

Laatste Videos