• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Weer plofkraak, nu in Elmpt (D) bij Asenray

Weer plofkraak, nu in Elmpt (D) bij Asenray

TVEllef Redactie 27-09-2023

ELMPT (D) - Voor de tweede nacht op rij heeft zich een plofkraak voorgedaan vlak over de Duitse grens bij Roermond. In de vroege woensdagochtend sloegen de daders toe bij een bankfiliaal in de Duitse plaats Elmpt-Niederkr├╝chten, net over de grens bij Asenray.

Volgens de Duitse politie vond ook deze plofkraak kort na 4.00 uur 's ochtends plaats. De daders sloegen op de vlucht in de richting van Overhetfeld. Echter, volgens de Duitse politie moesten ze zonder buit vertrekken. Ondanks de krachtige explosie was deze niet voldoende om de geldautomaat te kraken. Door de kracht van de explosie stortte het plafond in, waardoor toegang tot de ruimte niet meer mogelijk was.

Bovendien was de geldautomaat beveiligd: zodra de geldcassette wordt geopend, worden de bankbiljetten onmiddellijk onbruikbaar gemaakt door inktpatronen.

Een woning boven het bankfiliaal staat leeg, en bij de plofkraak raakte niemand gewond, zo meldt de politie van Viersen.

De schade is aanzienlijk, en nadat het politieonderzoek was afgerond, is woensdagochtend meteen een bouwbedrijf aan de slag gegaan om de schade te herstellen.

Ook interessant

Laatste Videos