• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Zo'n 30.000 mensen bezochten OLS 2023 in Born

Zo'n 30.000 mensen bezochten OLS 2023 in Born

TVEllef Redactie 04-07-2023

BORN - Het Oud Limburgs Schuttersfeest vond zondag 2 juli plaats in Born. Volgens vele schutters die meeliepen in de optocht waren de weersomstandigheden ideaal. En ook het publiek liet het dan ook niet afweten. Al snel stonden de parkeerplaatsen goed vol en bij de traditionele optocht stond het publiek rijen dik langs de route. 

Het grote feestterrein was ingericht naast de voetbalvelden van Born, vanwaar de optocht vertrok. 

Op het terrein zelf vonden aansluitend de diverse wedstrijden plaats, met als belangrijkste onderdeel het schieten op de bölkes. 

Nadat nog 30 schutterijen niet gemist hadden werden de kavelrondes gestaakt, zodat zaterdag 8 juli een flink aantal schutterijen de weg naar Born mag maken, om daar te bepalen wie d'n Um mee naar huis neemt. 

Het OLS-feest is van groot cultureel belang en is erkend als immaterieel erfgoed in zowel Nederland als Vlaanderen. Het wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van juli en vormt het hoogtepunt van het schuttersseizoen voor schutterijen. De winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest krijgt de eer om het grote schuttersfeest het volgende jaar te organiseren.

VIP-kijkers kunnen het TVEllef sfeerverslag van het OLS nu bekijken via www.tv11.nl.

Ook interessant

Laatste Videos