• info@tvellef.nl
  • +31 475 350061
Zwemmen voor ouderen in de Roerdomp

Zwemmen voor ouderen in de Roerdomp

TVEllef Redactie 28-11-2022

ROERMOND - Nu de zomer weer bijna voorbij is en de herfst guur en nat weer brengt, zullen veel ouderen de warmte binnenshuis opzoeken. Daardoor ontstaat het gevaar dat het noodzakelijk bewegen voor mensen van 55 jaar en ouder er bij inschiet. Een voor alle seizoenen zeer geschikte bewegingsvorm voor ouderen is zwemmen, omdat dit een activiteit is die men tot op hoge leeftijd kan blijven doen.

De zwemvereniging 60 Plons Roermond biedt de mogelijkheid aan deze doelgroep om iedere dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur in het zwembad de Roerdomp gebruik te maken van de gehele accommodatie van het binnenbad. Naast vrij zwemmen kunt u deelnemen aan 30 minuten watergymnastiek onder deskundige leiding. U kunt ook gebruik maken van de verschillende bubbelbaden of u lekker laten drijven in de waterbaan. En dat alles bij hoge watertemperaturen van 28,5 °C in het wedstrijdbad en 31 °C in het recreatiebad.

Men is vrij om op ieder moment deel te nemen aan welke activiteit dan ook. Door het gezamenlijk zwemmen of bewegen in het water worden ook de onderlinge sociale contacten bevorderd. De zwemvereniging 60 Plons Roermond draagt dan ook met recht de slogan uit:

KOM ZWEMMEN BIJ 60 PLONS, GEZOND EN GEZELLIG ONDER ONS.

Tijdens de zomervakantie is het zwembad voor onze doelgroep niet beschikbaar, maar organiseert de vereniging  een wandeltocht en een fietstocht om ook dan gezellig met z’n allen in beweging te blijven.
De jaarlijkse contributie bedraagt voor het hele jaar € 60,00, hetgeen neerkomt op ca. € 1,50 per zwemuur.

Bent u ca. 55 jaar of  ouder en woont u in Roermond of omgeving en spreekt u dit wel aan?
Dan kunt u voor € 1,- vrijblijvend een proefzwemuur meemaken. Voor meer informatie kunt u terecht bij de penningmeester Ellie Simons, telefonisch bereikbaar via 0475 350544 of per e-mail:  ellie@siad.nl.

Ook interessant

Laatste Videos